WasteXL gebruikt AWS Cognito voor gebruikersbeheer

Veilig werken met WasteXL door de inzet van Amazon Cognito en AWS Load Balancer

Een applicatie is zo veilig als de zwakste schakel. Zeker bij het werken in de cloud is beveiliging een onderdeel dat minstens zo belangrijk is als de applicatie zelf.

Bij veel applicaties is het gebruikersbeheer een onderdeel dat door de leverancier gebouwd is. Denk daarbij aan een login gedeelte en een tabel met daarin de gebruikersnamen en hun (hopelijk versleutelde) wachtwoord. Dit maakt de applicatie kwetsbaar. Brute-force-attacks kunnen de server overladen zodat deze niet meer reageert of, erger nog, slagen en daarmee hebben hackers toegang tot de applicatie. Daarnaast geeft de aanwezigheid van wachtwoorden -al dan niet versleuteld- in een tabel grote schade tijdens een datalek.

AWS_application_load_balancerDoor het inzetten van Amazon Cognito staan er geen wachtwoorden in WasteXL, en het aanloggen gebeurt op de zeer veilige en super robuuste Amazon infrastructuur.

Elke klant krijgt een eigen AWS EC2 instance (server) toegewezen, welke via een klantspecifieke URL toegankelijk is. De AWS Application Load Balancer regelt het HTTPS verkeer, zorgt voor filtering en hoge beschikbaarheid.

Kortom: met WasteXL werkt u veilig in de cloud!