gemeente Katwijk real-time afvalkalender koppeling WasteXLDe gemeente Katwijk beheert al haar routes en inzamelschema’s met WasteXL.

Dit heeft diverse voordelen, zoals het eenvoudig kunnen genereren van de kalender data aan de hand van inzamelschema’s (fracties met frequenties), het hebben van een eenduidige en centrale kalender-beheeromgeving, en KCC medewerkers die direct, per adres, inzage in de (komende) inzameling hebben. Dit laatste is handig tijdens telefoontjes van burgers, en ter controle van de kalender data.

Inwoners van de gemeente kunnen via de gemeentelijke website de/hun afvalkalender inzien. Hierbij wordt de inzameldata voortaan direct (real-time) uit WasteXL opgevraagd en weergegeven. Eventuele wijzigingen in de afvalkalender zijn direct zichtbaar.

Om deze real-time koppeling te faciliteren, waarbij de bestaande WasteXL omgeving afgeschermd wordt tegen de extra belasting, is een schaalbare technische voorziening getroffen: een read-replica van de WasteXL database én 2 servers die deze replica bevragen. De website-leverancier gebruikt deze voorziening om de kalender data, dus direct én per individueel opgegeven adres, op te vragen. De servers staan achter een load-balancer, en hebben uitsluitend toegang tot de read-replica database.